ІІІ Цифрова конференція міжнародної мережі підтримки запобігання сексуальному насильству в Католицькій Церкві

Oct. 11, 2024, 12:25 p.m.

Керівниця проєктів і програм Центру гідності дитини УКУ Іванка Рудакевич взяла участь у конференції із доповіддю «Погляди на превентивну роботу в нестабільних умовах».

8 жовтня відбулася ІІІ Цифрова конференція міжнародної мережі підтримки запобігання сексуальному насильству в Католицькій Церкві. Захід організовує IPA – Інститут превенції та реагування на випадки сексуального насильства. IPA є незалежним афілійованим іститутом Університету Бонна, що сприяє захисту дітей, підлітків, молоді та вразливих дорослих від сексуального насильства в установах. Також інститут співпрацює із Католицькою Церквою з питань запобігання насильству.
Іванка Рудакевич розповіла про роботу Центру гідності дитини з превенції насильства над дітьми в сфері освіти, медицини та церкви. Про особливо важливу роль попередження насильства в умовах війни. Адже під час воєнних дій здійснюються злочини проти людяності, зростає рівень домашнього насильства, діти опиняються без піклування батьків чи стають сиротами.
У межах конференції відбулися доповіді, де міжнародні експерти ділилися результатами досліджень, зокрема про зусилля Європейської Комісії у боротьбі з сексуальним насильством над дітьми. А також дві майстерки про ширший підхід до поняття насильства в Німеччині та яку перспективу це дає і про те, як працюють концепції захисту у церковних спільнотах.

Вдячні за можливість поширювати корисні практики превенції насильства над дітьми у міжнародному експертному середовищі.