Керівниця проєктів і програм Центру гідності дитини відвідала безпекову конференцію у Римі

July 17, 2024, 11:58 a.m.

Тема конференції – “Safegaurding and Disability” (“Формування безпечного середовища та інвалідність”)  про безпеку та захист від насилля дітей і дорослих, які мають інвалідність, а також про чуйність та увагу, що дають відчуття безпеки. Конференція перекладалася на американську та австралійську мову жестів. Один день був повністю присвячений нечуючим, їхній культурі та труднощами, що пов’язані з темою насилля.

Основні фокуси уваги на конференції були зосереджені на викликах, що призводять до загроз насильства:

  • соціальна ізоляція і багато часу в онлайні, дискримінація, брак сексуальної освіти, надмірна опіка, відсутність приватності, перевага у владі, брак механізмів зголошення випадків, адаптованих до різних видів інвалідності — це все підсилює ризики насилля.
  • складний  механізм зголошення. Якщо є розумова неповносправність, то треба йти шляхом зображень, малювання і технік, яких треба вчитися (не лише психологу). Якщо дитина нечуюча слід врахувати хто перекладатиме її відповідальному за безпеку в організації чи поліції.
  • факторів, що роблять дитину вразливішою,  багато — хронічні хвороби, труднощі розвитку, досвід травми. Тому організаціям важливо знати, з якими саме дітьми вони працюють, та враховувати їхні особливості при розробці безпекових політик, кодексу поведінки, процедур зголошень тощо.

На фото Іванка Рудакевич із одногрупниками та учасниками конференції

#Safeguarding #SaferChurch #SafeguardingAndDisability #ISC2024