8 неймовірних лекторів та понад 150 старшокласників: підсумки події “TeenEd: особиста безпека підлітків”

05 вересня 2023 р. 11:03

21 серпня відбувся довгоочікуваний проєкт, створений Управлінням освіти Департаменту розвитку Львівської міської ради у партнерстві з Центром гідності дитини УКУ. Це перший проєкт, присвячений темі безпеки саме для підлітків. Під час події діти мали змогу відвідати лекції, присвячені темам психології стосунків, здоров’я, правового заходу, інформаційної гігієни, самозахисту від скривдження тощо. Цінність цього проєкту полягає у можливості для підлітків відкрито комунікувати про теми, які хвилюють та отримати від експертів важливі знання, що допоможуть захистити себе від багатьох ризиків та створювати навколо комфортне та безпечне середовище.

Своїми думками щодо участі у форумі поділилась лекторка заходу Ярина Пікулицька, лікарка, педіатор, засновниця Сімейної амбулаторії “Вулик”: “Говорити з підлітками про їхню безпеку, здоровʼя та сексуальність необхідно. Формат такого спілкування від Центру гідності дитини УКУ та Управління освіти ідеальний і сприяє дуже крутій взаємодії між лікарями, освітянами, громадськими діячами та урядовцями, щоб будувати свідоме і гарне суспільство”.

“Ми так лагідно назвали форум, але це великий крок в діалозі з дітьми про те, що ми називаємо сексуальною освітою. Я вдячна партнерам, учасникам, батькам, які відпустили і зрозуміли, що вхід тільки для дітей .Я мрію про трикутник батьки-діти-вчителі у питаннях сексуальної освіти і превенції насильства. Далі буде.” – підбила підсумки заходу керівниця Центру гідності дитини Христина Шабат.

“Це було дуже цікаво та корисно. Я почув достатньо цінної інформації, було комфортно слухати спеціалістів. Я відчував, що вони зацікавлені в тому, щоб допомогти підліткам. У підсумку я залишився у гарному настрої та з усмішкою на обличчі їхав додому”, – прокоментував свою участь у події старшокласник м. Львова.

Свій відгук лишила ще одна учасниця події: “Атмосфера УКУ - неймовірна! Було дуже комфортно сидіти на лекціях, дуже сподобалися спікери. Усі вони талановиті, кмітливі та дружні. Вразила їх відкритість та відвертість, вон були раді запитанням та хотіли справді допомогти, а не виконати роботу “для галочки”. Я винесла для себе багато чого нового. Найцікавішою для мене була лекція про безпеку в інтернеті. Я думала, що вже все знаю про це, та виявилося що ні”.

Слідкуйте за новинами нашого центру, бо незабаром ми розкажемо вам, які нові можливості для освітян щодо впровадження безпечного середовища у школах ми створили спільно з Управлінням освіти.