Безпека дитини немає кордонів — зустріч із партнерами з Республіки Польща

22 квітня 2024 р. 12:21

«Нас сьогодні тут об'єднала важлива мета і наш Центр гідності дитини робить потрібну справу. Ми зараз в Україні переживаємо лихоліття війни і це дуже непростий час — війна руйнує життя. Звичайно, що від війни страждають всі люди, але перед усім найвразливіші — діти. Важливо, щоб були осередки, які є простором віри, надії і безпеки. Одним із таких є церква. В наш час вона може бути лідером у відновленні гідності людини, через створення політик, які забезпечують безпечне середовище в церкві. Для нас є честю співпрацювати та обмінюватись досвідом із нашими міжнародними партнерами, польськими колегами», — звернувся ректор УКУ Тарас Добко.

19  квітня в межах презентації міжнародного проєкту «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви» відбулася зустріч із партнерами з Республіки Польщі — отцем Пьотрем Студніцки, керівником бюро делегата Конференції Єпископів Польщі щодо захисту дітей та молоді та Мартою Титанєц, президенткою Фундації Святого Йосифа Конференції Єпископів Польщі. У дружній розмові взяли участь ректор Українського католицького університету Тарас Добко, отець Богдан Прах, віце-президент УКУ, отець Юрій Щурко, декан Філософсько-богословського факультету і отець Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії, делегат Синоду УГКЦ у справах опіки малолітніх та вразливих осіб.

Під час зустрічі польські гості ділилися досвідом праці Фундації Святого Йосифа Конференції Єпископів Польщі щодо захисту неповнолітніх. Фундація відповідальна за запобігання та протидію постраждалим від сексуального насильства в спільноті Католицької Церкви, реагує на скривдження та запобігає їх виникненню, а також підтримує діяльність інших організацій в цьому напрямку, надає гранти для правової, психологічної, медичної допомоги.

Об’єднавши зусилля ми зможемо більше принести користі в напрямку захисту дітей та вразливих осіб. Велика вдячність колегам із Польщі за їх підтримку і включеність у роботу над курсом із безпеки для дітей в середовищі церкви.