Курс для освітян: "Safeguarding. Безпека дитини в освітньому середовищі"

09 вересня 2023 р. 10:07

Розпочинаємо пілотний проєкт у школах Львівської ОТГ із впровадження курсу для освітян про те, що таке насильство, як розпізнати дитину, яку кривдять, як розпізнати кривдника, які існують межі в поведінці з дітьми і головне, які алгоритми дій, якщо вчитель має підозру, що над дитиною чинять насильство.

Усі працівники шкіл, не лише педагогічні, протягом місяця пройдуть курс на платформі електронного щоденника НІТ — Навчання і Технології у розділі “Курси” та зможуть ефективніше формувати безпечне середовище та реагувати на виклики. Далі в планах поширити цю практику і на заклади дошкільної освіти.

Віримо, що впровадження курсу буде успішним і ми зможемо поширити матеріали на інші регіони. Захист дітей повинен бути превентивним, і варто зробити все можливе, щоб не допустити насилля, а не лише реагувати на випадки, що відбулися.

На курсі можна отримати відповіді стосовно безпеки дітей в Україні, хто такий безпечний дорослий, середовище, яке ми можемо назвати безпечним, чинники небезпеки, різні вигляди насильства, маркери за якими можемо визначити потенційно небезпечну поведінку та шляхи реагування. Статистика свідчить що у 8 з 10 випадків насильство може вчинити знайома дитині людина, тому за якими маркерами визначити потенційно небезпечних осіб, що робити, якщо дитина постраждала від насильства, куди звернутися — про все це можна дізнатися на курсі. Зручний формат відеолекцій від 3 до 10 хвилин, загальною тривалістю 1 годину, практичне спрямування, зрозумілі пояснення — знання буде отримувати комфортно і корисно.

Курс буде корисним для:

  • Уважних вчителів, для яких пріоритетом є створення безпечного простору для учнів;
  • Директорів закладів освіти, класних керівників, працівників освітніх закладів, усіх, хто працює з дітьми чи дотичний до виховного чи освітнього процесу;
  • Для відповідальних дорослих, що хочуть зрозуміти психологію дитини та докластися до створення безпечного суспільства.

Бонуси — зручний додаток з помічними інфографіками про маркери поведінки, правила, корисні контакти служб тощо. Це практичний путівник у форматі pdf, який можна завантажити собі, постійно використовувати, щоб створити дружнє безпечне середовище для дітей і бути дорослими, яким довіряють.

Курс безкоштовний і його можна проходити дистанційно у зручний час.