Навчання із превенції насильства над дітьми у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ

06 червня 2024 р. 14:28

Іванка Рудакевич, керівниця проєктів і програм Центру гідності дитини УКУ та єромонах-студит, психолог Сава Масник 22 і 23 травня відвідали Самбір та Дрогобич, де розповіли священникам Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ як правильно реагувати на випадки насильства над дітьми. Отці дізналися про алгоритми дій після зголошення, про служби, де надають кваліфіковану допомогу дитині, що зазнала кривди, а також важливість душпастирської роботи зі скривдженими і їх родинами.
Такі вишколи для духовенства — нагода дізнатися, чим небезпечний досвід насильства в дитинстві, як це може негативно впливати на різні сфери життя вже в дорослому віці. Обговорювали досвід церкви у попередженні насильства, про те, що Українська греко-католицька церква керується «Нормами та принципами захисту неповнолітніх та вразливих осіб у душпастирській діяльності УГКЦ», — безпековими політиками, з яким  ознайомлена кожна єпархія та парафія.

Медики, соціальні служби, освітяни, психологи і священники — дорослі, що мають створювати безпечне середовище для дітей, забезпечувати повагу до прав і гідності та в правильний спосіб реагувати на виклики насильства над дітьми.

Вдячні керівництву єпархії за співпрацю, а всім учасникам за активність.

Пропонуємо навчальні можливості для парафій, а також ресурси – матеріали для використання у роботі. Якщо ви постраждали, стали свідком насилля або допомоги потребують ваші близькі та знайомі, то ось контакти, куди можна звернутися.