Очільниця Центру гідності дитини УКУ Христина Шабат взяла участь у Міжнародній конференції в Канаді

29 травня 2024 р. 15:58

В Університеті святого Павла в Оттаві (Канада) 13-17 травня відбулася Міжнародна конференція “Save Our Souls! Psychological, Ideological and Spiritual Safeguarding” у якій взяла участь Христина Шабат, керівниця Центру гідності дитини УКУ

Наскрізною темою конференції  став захист від насильства з позиції авторитету/влади “authority abuse”. Серед спікерів були експерти із захисту дітей, науковці, що досліджують теми покликання в монастирях та побудови внутрішньої субординації, дослідники діаспори, харасменту, насильства на робочому місці, духовного насильства, адвокати постраждалих, сенатори та інші.

Серед учасників конференції та доповідачів було багато постраждалих від різних видів насильств. Тепер вони самі очолюють структури, що займаються попередженням насильства та захистом від нього. Багато дискусій було навколо травмо-інформованого підходу, місця кожної людини, реагування суспільства та відсутності страху говорити про проблеми.

Професорка Марель Вульф, що очолює Центр захисту дітей Університету святого Павла в Оттаві, підсумувала завершення конференції:

“Safe! - Save! (Safe – save!)

We are on our way and a secure future is not yet our reality and is not will never be completely. This is why we must, in our thoughts, feelings and actions, replace the “f” with a “v”: “Save!” Do something to achieve the safety objective! As long as we're not there, we stay vulnerable! This V of vulnerability requires the V of saving! We have created a safe environment here, it seems.”

« (Безпека – Порятунок)

Ми на шляху — і безпечне майбутнє ще не є нашою реальністю, і ніколи не буде нею повністю. Саме тому ми повинні у своїх думках, почуттях і діях замінити «ф» на «в»: «Save!» Зробіть щось для досягнення безпеки! Поки ми не там, ми залишаємося вразливими! Ця «V» вразливості вимагає «V» порятунку! Здається, ми створили тут безпечне середовище».

Конференція в Університеті святого Павла в Оттаві  відбувається що два роки. Її організатором є Центр захисту дітей та вразливих осіб університету.

Саме в Університеті святого Павла в Оттаві до 2017 року діяв Інститут східно-християнських наук імені митрополита Андрея Шептицького, який тепер перемістився до Торонто.