Отці-редемптористи згромадження Найсвятішого Ізбавителя дізналися як запобігати насильству щодо неповнолітніх та вразливих осіб

08 лютого 2024 р. 16:47

Навчання  з превенції насильства щодо неповнолітніх та вразливих осіб ми проводимо не тільки для єпархій, нас запрошують і монаші згромадження. Вдячні за співпрацю та ініціативу.

Іванка Рудакевич, керівниця проєктів і програм Центру гідності дитини УКУ та єромонах-психолог Сава Масник впродовж двох днів розповідали як запобігати насильству щодо дітей для 43 отців-редемптористів згромадження Найсвятішого Ізбавителя.

Обговорювали досвід церкви у попередженні насильства, основні документи, яким керується церква щодо захисту неповнолітніх та вразливих осіб, види насильства, а також механізми реагування на випадки сексуальних зловживань, що сталися у середовищі церкви.

Отці-редемптористи дізналися як розмовляти із постраждалою особою, отримали основні рекомендації для проведення таких розмов, алгоритми дій після зголошення, довідалися про попереднє церковне розслідування та контакти служб допомоги, куди скеровувати постраждалих.

Центр гідності дитини УКУ постійно проводить формації для духовенства із теми превенції насильства над дітьми та вразливими особами у середовищі церкви. Пропонуємо навчальні можливості та ресурси для представників церкви.