У Дрогобицькій семінарії відбулися навчання із попередження насильства щодо дітей

10 квітня 2024 р. 12:30

«Важливо говорити про формування безпечного середовища для дітей з майбутніми душпастирями і тими, хто вже працює на таборах із молоддю» — зазначила Іванка Рудакевич, керівниця проєктів і програм Центру гідності дитини УКУ під час навчання в Дрогобицькій духовній семінарії блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Єромонах-психолог Сава Масник та Іванка Рудакевич розповідали про види насильства, основні документи, яким керується церква щодо захисту неповнолітніх, про механізм реагування на випадки сексуальних зловживань, що сталися у середовищі церкви.
Семінаристи дізналися як розмовляти з постраждалою особою, отримали основні рекомендації для проведення таких розмов, алгоритми дій після зголошення, довідалися про попереднє церковне розслідування, а також контакти служб допомоги, куди скерувати постраждалих. 

Вдячні керівництву семінарії за організацію та відкритість на важливі навчання, за співпрацю, а учасникам за дискусії за жваве обговорення. Це була гарна зустріч.

Пропонуємо навчальні можливості для парафій, а також ресурси – матеріали для використання у роботі. Якщо ви постраждали, стали свідком насилля або допомоги потребують ваші близькі та знайомі, то ось контакти, куди можна звернутися.